Meråpent bibliotek i Kirkenes

Arbeiderpartiet ber om kostnadsestimat til budsjett

Arbeiderpartiets kommunestyregruppe ber rådmannen utrede saken og fremme den til politisk behandling, slik at eventuelle kostnader kan innarbeides for årsbudsjett 2022. 

I Kirkenes har vi et flott bibliotek som gir et godt kulturtilbud til hele Sør-Varanger kommunes befolkning. Biblioteket har et flott lokale i Samfundshuset hvor man i tillegg til «vanlig» bibliotekdrift også har mange flotte kulturarrangement på kveldstid. Våre ansatte har god bibliotekfaglig kompetanse og er alltid behjelpelig med å finne det man er ute etter, enten det er en god skjønnlitterær bok, biografier, historiebøker, lydbøker, e-bøker og mye annet. Sør-Varanger bibliotek har også egne samlinger med Russisk språklig og amerikansk/engelskspråklig litteratur.  

I dag har biblioteket åpent fra kl. 1200-1600 mandag – fredag med unntak av torsdager hvor biblioteket er åpent fra kl. 1200-2000 og lørdager fra kl. 1200-1500

Det er ønskelig at biblioteket kan tas i bruk utover deres åpningstider, noe det finnes gode løsninger på som har eksistert i flere år og som blir stadig mer utbredt både i Troms og Finnmark og landet for øvrig. I Alta er det selvbetjent bibliotek fra kl. 0700-2200 alle dager.

Biblioteket praktiserer allerede i dag selvbetjent utlån og innlevering av bøker i bibliotekets åpningstid så mye av teknologien er allerede på plass.

Det er ønskelig å få et mer tilgjengelig bibliotek for våre innbyggere. Dette fordi biblioteket er ett av få kulturtilbud som er gratis for alle å bruke. Det er og skal være ett lavterskel tilbud, og da er det viktig å øke tilgjengeligheten. Dette vil også bidra til at de som bor i distriktene får en økt mulighet til å benytte seg av biblioteket da man ikke er avhengig av å måtte besøke biblioteket i deres ordinære åpningstider for å få benyttet seg av bibliotekets lånetilbud. 

Hentet fra bibliotekets facebookside