Trygghet for alle uansett størrelse på konto!

Leserinnlegg i Sør-Varanger Avis 11. juli 2023

 Av 3. kandidat Sør-Varanger Arbeiderparti, Astrid E Hasselberg og Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Lill-Jorunn Nordgård

Gode kommunale tjenester til kommunens befolkning skal være trygghetsnettet gjennom hele livet, fra fødsel til død. Er det noe vi nå behøver nå er det nettopp trygghet.

Derfor sier vi nei til privatisering, konkurranseutsetting, prislapper på mennesker og fjerning av ansvar fra det offentlige.

Det er mye som skal og bør drives av private, det sier vi et stort JA til!

Mine og dine skattepenger skal ikke brukes til å gjøre forretning av eldreomsorg, helsetjenester, skoler og barnehager. Det er de tjenester som er med på å trygge oss i hverdagslivet, arbeidslivet, barndom og alderdom.

At enkelte barnehager og tjenester drives av små foreldredrevet, private ideelle organisasjoner, eller frivillige er ikke de vi ønsker bort.

Vi som har vært, eller er tillitsvalgte har sett hvordan bestemor blir satt bort på anbud og ansatte jobber med dårligere lønn og pensjonsvilkår slik at eiere kan putte penger i egen lomme. Noen av disse formuene havner i skatteparadis. Det er ikke greit. Alle skattepenger skal gå til de de er ment for.

Enkelte tror at private tjenester er til selvkost og gir større valgfrihet, men det er de slettes ikke! Pengene de drives med kommer fra offentlig budsjett. Samtidig mister kommuner og fylkeskommuner styring med viktig sivil beredskap. Det er ikke like lett å legge om drift, eller yte ekstra bistand når man ikke har styring. Dersom private aldershjem/sykehjem går konkurs, eller legges ned, hvem skal ta vare på bestemor da?

Vi har gått gjennom en pandemi der en av våre styrker var at det meste av sivil beredskap var i offentlig regi. Dette bør vi ta lærdom fra.

Det er nødvendig å tenke nytt og utvikle helsevesen og andre offentlige tjenester i framtiden, men dette skal de med fagkompetansen, tillitsvalgte, politikere og administrasjonen gjøre sammen i offentlig regi. Det som først og fremst behøves er flere ansatte. Derfor er jobben med kompetanseheving, rekruttering og stabiliseringstiltak det første som må fikses.

Ikke å sette bestemor ut på anbud!

Våre skattepenger skal gå til de som behøver trygghet!

I kommunevalget velger du hvilken styring du vil ha av offentlige tjenester, hvem som representerer deg best og arbeidsgiver.God sommer og godt valg!

https://www.sva.no/trygghet-for-alle-uansett-storrelse-pa-konto/o/5-145-76173