Vi blir alle eldre

Det er viktig at vi har en eldreomsorg som fungerer og hvor de eldre og pårørende ikke trenger å bekymre seg for morgendagen.

original_1478640609_834163

Alle mennesker fortjener en god og trygg alderdom.

Sør-Varanger Arbeiderparti står for en eldreomsorg hvor det finnes gode og trygge omsorgsboliger, dagsentrer og sykehjemsplasser. Vi vil komme tidlig inn i kartlegging av den enkeltes behov for på sikt å gi et best mulig tilbud til våre eldre i sine hjem.

En god folkehelse er et felles ansvar og er viktig uansett alder. Sør-Varanger

Arbeiderparti ønsker å ha gode helsetjenester til alle våre innbyggere.

Det er viktig for oss å arbeide for en fremtidsrettet helse- og omsorgstjeneste.

Forebygging og tidlig innsats vil være en av de viktigste oppgavene i årene som kommer. Arbeiderpartiet vil gi eldre i Sør-Varanger hjelpen de trenger. Dette vil si et godt system for å etablere tiltak på lavest mulig nivå, og et tilpasset og godt tilbud i omsorgsbolig og/eller sykehjem når den eldre ikke lenger kan bo hjemme.

Vi ønsker en desentralisert omsorg. Vi vil derfor styrke eldreomsorgen i distriktene med å bygge et omsorgssenter på Svanvik og opprettholde senteret på Bugøynes.

For å nå våre mål vil vi jobbe for å styrke kommuneøkonomien, blant annet ved å jobbe med næringsutvikling og se på hvordan vi kan levere tjenester på en mer effektiv måte. I tillegg vil vi arbeide aktivt for å styrke fagkompetanse, samt rekruttere og beholde fagpersonell i alle kommunens virksomheter og redusere innleie av vikarbyråer. Som en videreføring av dette vil vi tilby helsepersonell med deltidsstillinger heltidsstillinger. Vi ønsker utvikling av kommunens gode faglige dagsenter- og avlastningstilbud og at dette også er tilbud i distriktene. I Kirkenes vil vi arbeide for variert boligsammensetning tilpasset alle livets faser.

Arbeiderpartiet mener kvaliteten på offentlige velferdstjenester best utvikles i et tett samarbeid mellom pårørende, brukere, de ansatte, administrasjonen og politikerne i kommunen. Derfor er det viktig med størst mulig åpenhet om kvaliteten i de ulike kommunale tjenestene. De ansatte og deres kompetanse er den viktigste ressursen for å gi tjenester med høy kvalitet. Det er de som vet hvordan vi best møter alle utfordringene med demente, det er de som kan hjelpe både brukerne og pårørende for å skape et verdig liv. Mye av eldreomsorgen handler om demens, og her er det viktig å følge opp forskning og sende våre ansatte på utdanning for at de som er best på våre demente, kan møte hverdagen i eldreomsorgen.

Hjemmebasert omsorg og dagsentertilbud i Kirkenes, som jeg personlig har flere års erfaringer med, er tjenester som ytes av et fantastisk personale! De står på døgnet rundt for brukeren og for oss pårørende, og de stiller opp med sin kompetanse og entusiasme for jobben sin som skaper trygghet og forutsigbarhet. Til tross for for få hender.

Vi vil jobbe for et aktivt innhold for eldre. Flere dagsentertilbud der eldre som bor hjemme kan få et innhold i hverdagen, samt styrke aktivitetstilbud på institusjonene.

Det er viktig at vi har en eldreomsorg som fungerer og hvor de eldre og pårørende ikke trenger å bekymre seg for morgendagen.

Sammen får vi det til!

Nina Gudrun Nilsen,

Listekandidat og styremedlemSør-Varanger Arbeiderparti