Styremedlem

Hanne Nilsen

Lærer, 37 år, bor på Hesseng

Hanne Nilsen

Født i april 1985. Oppvokst på Hesseng. Mitt tidligste engasjement for fellesskap hadde jeg ved å være flere år i elevrådet på ungdomsskolen, ungdomsrådet i kommunen og arbeid med menneskerettigheter.

Etter videregående skole flytta jeg til Oslo hvor jeg studerte utdanningsvitenskap ved universitetet. Savnet etter Sør-Varanger og familie gjorde at jeg valgte å flytte tilbake. I dag bor jeg med mine to barn og samboer på Hesseng. Håpet er at Sør-Varanger også i framtiden skal være en attraktiv plass å komme tilbake til når mine egne barn en gang skal etablere seg.  

I 2011 var jeg ferdig utdannet allmennlærer. Jeg har i årenes løp jobbet på alle klassetrinn fra 1-10, i tillegg har jeg jobbet i flere år på fådelt skole. Disse arbeidserfaringene har gitt meg et bredt perspektiv som jeg anser som en styrke i mitt arbeid.                                          

Utdanning og videreutdanning har alltid interessert meg, og i et ikke statisk yrke som lærer har jeg gjennom årene stadig tatt videreutdanning. Min siste studie ved NTNU gjorde meg til Lærerspesialist i begynneropplæring, med særlig fokus på profesjonsutvikling og forskningsbasert undervisning. Lesing og skriving i begynneropplæringa er mine personlige hjertesaker.

* Jeg brenner for å få til ting i nærmiljøet, og på den måten være med å skape en kommune som er attraktiv å bo. Jeg har vært med å etablere velforening og vært leder der. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.

* Sør-Varanger kommune bør være en kommune som støtter opp under frivillighet og et bredt kulturtilbud, uavhengig av bosted og økonomisk status.

* Videre mener jeg at det samiske språk og kultur er viktig å løfte fram og verdsette, allerede i barnehagen og skolen.  

* Et skoletilbud som er likeverdig og forutsigbart uansett hvilken skolekrets man sogner til.

* Jeg engasjerer meg i politikken fordi jeg tror på Arbeiderpartiets fellesskapsløsninger, og fordi jeg ønsker muligheten til å være med å påvirke utviklingen i mitt eget lokalsamfunn.