Representant

Jarle Olsen

Prosjekt- og byggeleder, 52 år, bor i Kirkenes.

Jarle Olsen

Jeg er ingeniør og jobber som prosjekt- og byggeleder. Jeg er gift og vi har en voksen sønn og ei datter på ungdomsskole.  Bygg- og anleggsbransjen har vært mitt andre hjem i mer enn 25 år.

I den inneværende kommunestyreperioden har jeg vært vara til kommunestyret, styreleder i Barentshallene KF og leder av Klimarådet.I snart 20 år har jeg bidratt med frivillig arbeid innen idrett og tilrettelegging for fysisk aktivitet. Rettferdig politisk tilrettelegging for frivilligheten er viktig for meg.

Jeg ønsker at Sør-Varanger skal være en god kommune å bo i, hele livet. De nasjonale rammene og befolkningssammensetningen gjør drift av kommunale tjenester stadig mer krevende. Det er viktig og krevende å tenke nytt om hvordan tjenestene best kan gis. Kommunale tjenester må være gode, og vi må ta vare på fagkompetansen. Riktig eldreomsorg blir stadig viktigere.

Handlingsrommet i anskaffelsesreglene må utnyttes bedre for å sikre lokale bedrifter et godt driftsgrunnlag og regional konkurransekraft. Dette vil kunne bidra til å stabilisere det kommunale tjenestetilbud gjennom økte inntekter.   

Politisk forutsigbarhet er ei viktig forutsetning for de som ønsker å investere i næringsutvikling. Omkampenes tid må ta slutt. Klargjorte og konkurransedyktige næringsareal må på plass for å gjøre kommunen attraktiv for utvikling av eksisterende næringsliv og for å ønske nye etableringer velkommen. 

Samfunnet må rigges slik at ungdommen ønsker å bosette seg her etter endt utdanning, både de som har utdannet seg lokalt og de som har reist ut. Vi må vise at vi trenger ungdommen i kommunen og være konkrete på hva vi trenger dem til. Et samfunn er avhengig av å ha en riktig kombinasjon av fagarbeidere og folk med høyere utdanning. Sammen skaper dette utvikling.