Gruppeleder

Guro Brandshaug

Utviklingsdirektør i Varanger Kraft, 42 år. Etter 13 år i Jarfjord, bor jeg nå i Kirkenes sammen med mine tre barn.

Guro Brandshaug

Bli bedre kjent med Guro Brandshaug:

Jeg er tilflytteren som egentlig bare skulle bli i ett år, men som nå har bodd i Sør-Varanger i 20 år. Hvorfor? Fordi jeg rett og slett ble forelsket i natur, kultur og mulighetene som finnes her i grenselandet i nord.

I Sør-Varanger har jeg fått oppleve og skape mye. Jeg har blitt gitt muligheter til å bygge bred kompetanse, erfaring og nettverk, det med utdannelse og bakgrunn som fysioterapeut. Gjennom 19 år har jeg jobbet med etablering og drift av egne bedrifter både innen reiseliv og industri, og har de siste årene jobbet bredt med næringsutvikling som daglig leder i Kirkenes Næringshage og Orinor. Nå jobber jeg i kraftbransjen med en av de største omstillingene verden står i: bærekraftig tilgang på fornybar energi. Jeg var også styremedlem i Finnmarksykehuset frem til våren 2023, en rolle der jeg bidro til å sikre nødvendig helseberedskap og likeverdige helsetilbud i hele Finnmark.

Som ordførerkandidat for Sør-Varanger Arbeiderparti vil jeg jobbe for en positiv, trygg og fremtidsrettet utvikling. Sør-Varanger står i en krevende tid, med endringer som utfordrer samfunnet vårt på mange måter. Det viktigste i møtet med slike utrygge endringer, er å stå sammen i arbeidet for nye og gode løsninger. Løsninger som skal sikre gode kommunale tjenester i hele kommunen, der vi skaper mer helse og mer skole for hver kommunal krone. For å få dette til, er gode arbeidsforhold og rekruttering avgjørende.    

Samtidig må vi skape ny optimisme gjennom flere og stabile private arbeidsplasser som gir økt verdiskapning og et solid økonomisk fundament for bosetting. Til det trenger næringslivet rammevilkår som nødvendig krafttilgang, konkurransedyktige næringsareal, og tilgang på både kompetanse og kapital.

Tilflytting og bosetting handler mest av alt om trivsel i hverdagen. Om mulighet til å bo der man ønsker å bo, med spennende arbeidsmuligheter, trygge oppvekstsvilkår, kultur og fritidstilbud, og en natur som gir uante muligheter. Alt dette, og mer til, kan Sør-Varanger tilby sine innbyggere. Det er forhold vi må å verne om, videreutvikle, og ikke minst formidle som gode historier til alle de vi ønsker hit.  

Om jeg fortsatt tror på en lys fremtid og på realisering av mulighetene i Sør-Varanger? Til det er svaret både personlig og krystallklart: jeg hadde ikke stilt som ordførerkandidat i en kommune som står meg og mine barn så nær, om jeg ikke trodde at vi kan få til alt det vi vil!