Sekretær

Kristoffer Albert Karikoski

Systeminspektør, 34 år, bor i Bjørnevatn

Kristoffer Albert Karikoski

Jeg er fra Sør-Varanger, huseier, gift, har 2 døtre i barnehage- og skolealder.  Jeg har gått på skole på Jakobsnes, men gikk mesteparten av grunnskolen og videregående i Porsanger før jeg vendte nesen hjemover mot Sør-Varanger for å jobbe på Sydvaranger. 

Jeg kjørte maskin på Sydvaranger en periode, og jobbet de siste årene før konkursen på IT-avdelingen i administrasjonen. Jeg opplevde Sydvaranger som en fin arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø. Det var en spennende jobb med flinke, engasjerte og ikke minst hyggelige mennesker. Jeg tok fagbrevet mitt her, og det var i Sydvaranger jeg oppdaget organisert arbeidsliv og viktigheten av det.

På fritiden liker jeg å stå på ski eller snowboard i Sandnesbakken, stå på skateboard eller klatre i fjell eller klatrevegg. Jeg er brattkortinstruktør, stifter og tidligere nestleder i Kirkenes Paintballklubb. Jeg er også en «aktiv» inneperson som gjerne ser en god film på tv/kino eller spiller litt på PC eller Nintendo sammen med venner og familie. Jeg er levende opptatt av å være med på, og se at frivillighet funker, og jeg tror jeg kan bidra på den fronten. 

Sør-Varanger Arbeiderparti sitt program vårt sier blant annet:

* Sør-Varanger skal være en attraktiv kommune å bo i.

* Sør-Varanger kommune, et attraktivt sted å leve  -I frivilligheten kan det fort skorte på materielle ressurser, selv om man har aldri så mange hender. Sør-Varanger Arbeiderparti vil derfor styrke kommunen som en viktig bidragsyter, støttespiller og tilrettelegger.  -Sør-Varanger Arbeiderparti vil ta initiativ til gjennomgang av regelverket og fordelingen av støtte til idrett og kultur. Målet er objektive tildelingskriterier og rom for økt aktivitet.

Dette er verktøyene jeg vil jobbe med for å få til at frivilligheten skal oppleves som noe man gjør med lokalpolitikere og kommunen på laget. At det skal føles enklere å gjennomføre, at det bærer frem resultater og holder ildsjelene med ild. Jeg ser og vet at frivillighet fungerer, og her mangler det ikke på nærmest usannsynlige prosjekter som er gjennomført på dugnad. 

Mitt engasjement handler om kultur og idrettstilbud for barn og unge, aktuell utdanning nært hjemme, Lærlingplasser og faste arbeidsplasser, et bærekraftig industri- og næringsliv, et solid helsetilbud med god beredskap. For Sør-Varanger skal være et godt sted å leve, ikke bare et greit sted å overleve. Sør-Varanger er mulighetenes marked, og vi har så mye mer enn det man ser ved første øyekast. det er mye vi har fått til i godt lag og hardt arbeid, det vi må snakke høyt om og aldri glemme. Så kan vi møtes for å utvikle det vi har, og skape det vi mangler.